Opmerkelijk (en prettig): veel steun voor Onno Hoes op Twitter

Pownews heeft stiekem gefilmd dat burgemeester Onno Hoes van Maastricht afspraakjes heeft met een volwassen jongen en doet daar heel opgewonden over. Twitter is zowaar rustiger: Waarom zou een burgemeester geen afspraakjes mogen hebben? Correspondentie, foto en blog bewijzen niks. Behalve dat Onno Hoes slechte smaak heeft. Maar dat wisten we al Mochten CDA, PvdA, Seniorenpartij en SP Maastricht besluiten Onno Hoes weg te sturen vanwege dit, dan zijn het een stel natte tosti's. ik ben geen fan van Onno Hoes, maar ik hoop dat hij PowNed en die Ronnie van der Gribus helemaal stukprocedeert. Eigenlijk behoorlijk kansloos van PowNews om Onno Hoes te filmen en alles op TV uit te zenden. Telegraaf journalistiek. Dus kansloos. Ik denk alleen maar: die arme Onno Hoes. WAL-GE-LIJK hoe ze Onno Hoes ronduit kapot willen maken. Reken hem af op zijn politiek functioneren en niet op zijn privé!!!! Jongens wat is het probleem met onno hoes hij date gewoon met een meerderjarige jongen en deelt zijn agenda ik zie het probleem niet? Als Mark Rutte weinig actief is in de liefdessfeer doen we daar moeilijk over. Onno Hoes die het er van neemt, is ook niet goed. Nooit goed. a, ach... de scheiding tussen Onno en euh.... oh ja! Albert! is al een feit. Dus laat hem zijn affaires hebben...

37 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  Waar wind je je over op? De ene relnicht dumpt zijn echtgenoot-relnicht, die dan weer met een andere relnicht gaat fappen. Wat is de nieuwswaarde? Relnichten zijn per definitie altijd váááls… en valse poesjes moet je negeren.

 2. vandehoedenderand

  Pownews. Is dat niet die zender die vernieuwend wilde zijn en een objectief rechts geluid wilde laten horen? Om vervolgens te vervallen in nog ergere riooljournalistiek dan Kwalbert? Goedkope en vooral hypocriete subsidietrekekrs zijn het. 99% van wat ze hebben geleverd is pure bagger. Het is goed dat de stekker eruit gaat. Maar die had er in eerste instantie nooit in moeten zitten natuurlijk.

  Wat mij wel opvalt is dat velen in polletiek Den Haag geen antwoord schenen te hebben op Rutger. Met name aan linkerzijde. Ik ben benieuwd waar die man heen gaat na PowNews. Ik bedoel, verder is ie talentloos. Naast goedkoop schreeuwen kan ie niet bijster veel. Misschien kan ie af en toe als gast aanschuiven bij Kwalbert. Daar past ie wel tussen.

  • kletsmajoor

   Ik vind dit niet zo’n geslaagde actie van Pownews, maar wat Pownews meestal doet verschilt nou ook weer niet zoveel van wat b.v. de Vara en de VPRO vroeger deden: het smalend “aanpakken” van politici. Het verschil is dat Vara en VPRO vooral rechtse politici op de korrel namen terwijl Pownews zowel linkse als rechtse politici “pakt”. (Note: Onno Hoes is VVD.)

   Rutger maakt veel geintjes daar op het Binnenhof, maar hij blijft scherp. Als het erop aankomt is hij vaak degene die het lef heeft om de harde vraag over de ‘olifant in de kamer’ te stellen waardoor de facade die veel politici ophouden, instort. Dat is denk ik waarom politici bang voor hem zijn, zowel links als rechts. Dat hij het hoofd van twee PvdA-politici (Vogelaar en Cohen) boven z’n haard heeft hangen is toeval, denk ik. Dat hadden ook VVD-ers of PVV-ers kunnen zijn.

   PS: Een “objectief rechts geluid” is een contradictio in terminis. Net als “objectief links geluid” trouwens.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Volledig

    Hij pakt voornamelijk links aan en dat zegt hij zelf, dus hou maar op met je links en rechts.
    Het is grappig dat je staat voor Nederlandse normen en waarden maar het prima vindt wanneer fatsoensnormen worden overschreden door een talentloze bullebak.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Waar zou hij dat gezegd hebben? Pownews spaart geen enkele partij. Ben je alweer vergeten hoe ze de VVD aanpakten (en nog aanpakken) vanwege de coalitie met de PvdA? Of de PVV vanwege allerlei malloten in de fractie (pornobaas, brievenbuspisser, etc)?

     (in antwoord op Volledig)
     • vandehoedenderand

      Ze sparen inderdaad geen enkele partij. Daar heeft u gelijk in. Dat ontken ik niet. Maar ik blijf erbij dat PowNews verre van een verrijking is geweest voor ons medialandschap.

      De kritiek was niet mals gisteravond. Veel linkse kritiek uiteraard, maar ik kan me er wil in vinden, voor de verandering.
      http://www.hpdetijd.nl/2014-12-05/terugkijken-pownews-en-ratje-robbie-met-de-grond-gelijk-gemaakt

      Ik vind Rutger verre van scherp. Hij is plat en brutaal. Politiek Den Haag kan (kon?) daar niet mee omgaan. Althans, sommigen niet. Pechtold wel bijvoorbeeld. Maar dat is dan ook zelf een scherp debater. Die platheid is voor een kort moment leuk en allicht vernieuwend (in slechte zin), maar na een tijdje wordt het vervelend. En dan werkt het niet meer. Dan gaat de stekker er dus uit.

      Nee, de MP vragen of ie nog geneukt heeft, kan ik niet bepaald diepzinnig noemen. En om heel eerlijk te zijn, de platheid die door bepaalde bewegingen de politiek is ingebracht, stemt mij bijzonder droevig. Dezelfde platheid zie je bij PowNews.

      Maar ja. Democratie. Ook dat moet gewoon kunnen.

      Oh, en “objectief rechts geluid” was natuurlijk met een knipoog bedoeld.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Ik vond Pownews wel een verrijking van de media. Ze stelden de simpele recht-door-zee vragen die de gemiddelde Nederlander ook zou stellen. En de gemiddelde Nederlander is tamelijk grofgebekt, zowel linkse als rechtse Nederlanders, dat liet Pownews ook mooi zien in hun straatreportages. Mooi ook dat een flink aantal politici daar helemaal niet tegen opgewassen bleek te zijn en uit hun ivoren toren lazerde. Maar de werkwijze is nu bekend en opgenomen in de mediatrainingen, hoog tijd om te stoppen en dat doen ze dan ook. Ik ben benieuwd waar ze nu mee komen.

      Dat HP/de Tijd-artikel laat mooi de kramp zien waarmee het linkse kamp met Pownews (speciaal Rutger) omgaat. Nu Pownews stopt proberen ze achteraf hun gelijk op de gebeurtenissen te projecteren in “hun” programma’s: DWDD, Pauw, etc., (veilig want Pownews praat niet meer terug). Ik denk dat die kramp komt omdat links er maar niet aan kan wennen dat hun zelfbeeld van ‘allround good guys’ regelmatig doorgeprikt wordt.

      (in antwoord op vandehoedenderand)
     • ernie

      u mag vinden wat u vindt. Gelukkig mag ik dat ook: Pownews is/was een verrijking van het in en in verrotte mediastelsel.

      (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Templein

    Hoe objectief is Rutger? Met zulke uitzendingen laadt hij de verdenking op zich dat er niets boven het gezinnetje (man + vrouw + kindje) gaat. Dat is zijn persoonlijke referentiekader.

    Om na te gaan in hoeverre Hoes chantabel zou kunnen zijn, hadden ze meer moeten uitlokken. Maar dat is gelukkig strafbaar.

    Hopelijk heeft Hoes nu echt zijn lesje geleerd. Besturen vraagt ook offers. Sommige bestuurders zijn alleen nog maar te associëren met luxe, vastgoed en jetset.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • ernie

     “Objectieve journalistiek” bestaat niet. Net zo min als de gezonde sigaret, de milieuvriendelijke auto, eerlijke politiek en objectieve enquetes …

     (in antwoord op Templein)
     • Templein

      Dan een nieuwe vraag. Hoe homovriendelijk zijn ze bij Pownews?

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      voor zover ik kan beoordelen… wrschl. helemaal niet. Maar ook dat is subjectief

      (in antwoord op Templein)
 3. Burgermans

  Van een heteroseksuele burgemeester zou ook niemand het pikken als hij op het werk afspraakjes met twintigjarige meisjes zou maken en uit de school zou klappen over de gemeentepolitiek. De Heer Hoes realiseert zich niet dat bij een openbare functie ook bepaald gedrag hoort.

  • Windows 8

   “op het werk”? Heeft u de desbetreffende video gezien?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Jazeker, u niet? De Heer Hoes liet zijn erotische correspondentie via het gemeentehuis binnenkomen. Dat is natuurlijk geen gedrag dat past bij zijn functie.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Volledig

     Dat heet een e-mailadres.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De erotische correspondentie verliep via Facebook naar ik meen.

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Ook goed, maar dan is het gebruik maken van het internet op werk. Precies wat u nu ook doet.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Windows 8

      *raak* 😀

      (in antwoord op Volledig)
     • ernie

      nee: niet de spijker mis, maar de hele plank mis! 😀

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Hoe kan jij dat nou weten in welk statuut BM werkt?

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      dat heeft Bert me verteld

      (in antwoord op Windows 8)
     • ernie

      hoe weet je dat? Volgens mij is Burgermans zelfstandig, binnengelopen en doet alles van eigen poen… dus ook intâhnetten in eiguh teid. Dat jij nu als loonslaaf je eigen nooddruft op Burgermans projecteert valt me van je tegen.

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Het valt je tegen dat ik iets heb gedaan wat je ook zelf doet? Je kent m’n situatie niet. Overigens lijkt het me sterk dat Burgermans binnengelopen is en zelfstandig.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Nee hoor: je slaat ook al de hele plank mis. Ik ben bewust geen loonslaaf en kan dus mijn nooddruft niet op een ander projecteren. Erg he?

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Je begrijpt niet eens wat ik bedoel trolletje.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      erg he?

      (in antwoord op Volledig)
 4. Paulraw

  Opmerkelijk (en prettig): veel steun voor Onno Hoes op Twitter

  Prettig?
  Krijgen we de mening van WEL er gratis bij?

  • Volledig

   prettig voor Onno wordt er mee bedoeld

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Ja dat bedoelde ik ook .WEL vindt het prettig voor Onno.Maar misschien vinden wij het wel niet prettig…

    (in antwoord op Volledig)
 5. vanhetgoor

  Dat men filmpjes uitzendt waar iemand niet zo blij mee is, dat is nog tot daar aan toe. Maar de gesprekspartner van de Burgemeester heeft die camera op zijn lijf verborgen. Daarmee heeft hij vertrouwelijke gesprekken waar niets mis mee was geopenbaard, dat is wel ergerlijk. Heel erg veel mensen zullen nu overtuigd zijn dat er niets mis is met de Burgemeester. Onno Hoes is nu het slachtoffer geworden van vertrouwensmisbruik. En dat is een kwalijke zaak.

 6. DennisK

  Wallgelijk. Wat een geniepige actie. Hoes is toch gescheiden? Laat die man toch lekker zijn relatieleven leiden. Typisch de zieke sensatie kijkcijferbeluste media van vandaag.

  • ernie

   zijn geiligheid zal me worst wezen, maar het dedain waarmee hij over de gemeenteraad praat toont aan dat hij uit normaal politiek hout is gesneden: eigen gewin eerst en de rest het rambam. Oftewel: een burgemeester die je beflikkert en lak heeft aan alles.

   (in antwoord op DennisK)
 7. Point

  Ha, ha, ha dit artikel op 1e en 2e plaats meest gelezen artikel. Iemand zit zich hier heel erg zelf te bevredigen. Maar we noemen geen namen hoor, je moet mensen niet beledigen. En echt hoor we tellen de klijkes op het artikel, heus waar!

Reacties niet toegestaan