Ook Geraldine Kemper maakt nu reclame voor omstreden orthomoleculaire pillen

Geraldine Kemper gebruikt haar bereik op social media sinds kort voor het aanprijzen van Vitakruid. Ze slikt naar eigen zeggen al een jaar een hele berg vitaminepilletjes waardoor ze gezonder zou worden.

De pilletjes van Vitakruid zijn uiteraard niet goedkoop. Een potje kost minimaal 15 euro, maar er zijn er ook van 50 tot 80 euro. Dat terwijl een potje multivitaminen van het Kruitvat hooguit 5 euro kost.

Orthomoleculaire therapie, waar Vitakruid onder valt, is bovendien omstreden. Het heeft als doel om een optimale concentratie voedingsstoffen in je lichaam te realiseren, schrijft het Voedingscentrum, maar daarbij worden vaak veel te hoge doseringen geadviseerd.

Het Voedingscentrum schrijft verder: "Het effect van orthomoleculaire therapie is niet wetenschappelijk aangetoond. Mogelijk kunnen hoge doseringen van sommige antioxidanten het risico op kanker vergroten."

Ondertussen is Geraldine - 644.000 volgers op Instagram - lekker haar 'pilletjes voor de hele week aan het preppen'. Het is schokkend om te zien hoeveel pillen ze beweert weg te werken.