Dj’s uitzinnig na recordopbrengst

Dankjewel iedereen die ook maar een euro heeft bijgedragen aan deze waanzinnige opbrengst!" Gerard Ekdom en zijn collega’s Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren waren woensdagavond door het dolle heen nadat bekend was gemaakt dat Serious Request wederom een recordbedrag aan donaties heeft opgeleverd voor het Rode Kruis.

Met een week lang verzoekplaatjes draaien voor geld vanuit het Glazen Huis in Haarlem zamelden de 3FM-dj’s in totaal 12.380.438 euro in. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond, lag de opbrengst 77.691 euro lager.

Nadat de dj’s na een week non-stop radiomaken en niet eten werden vrijgelaten uit de doorzichtige studio, vielen ze dankbaar aan op de traditionele appels die ze van collega Eric Corton kregen aangereikt. “Haarlem, proost!”, riep Coen Swijnenberg dankbaar naar de menigte, voordat hij een hap nam. “Haarlem, wat was het gezellig”, vulde Gerard Ekdom aan.

Verschuuren

Domien Verschuuren beleefde dit jaar zijn eerste keer in het huis. Geëmotioneerd zei hij na afloop: “Ik heb van werkelijk elke seconde genoten.” Gerard Ekdom liet zich voor de achtste keer de week voor kerst opsluiten. Daarmee evenaarde hij het record van collega Giel Beelen. “Wat hebben we weer ongelofelijk veel lol gehad. Het was fantastisch.”

Coen Swijnenberg zat vier keer eerder in het Glazen Huis en viel ook dit jaar weer behoorlijk wat kilo’s af. Hij biechtte woensdagavond op dat hij zijn broekriem inmiddels drie gaatjes strakker kan doen.