Willem Alexander gaat weer proberen een kersttoespraak te houden

De enige die vorig jaar echt helemaal tevreden was over de eerste kersttoespraak van koning Willem Alexander was Geert Wilders. De leider van de boze blanke mensen van Nederland twitterde meteen nadat de koning zich door zijn tekst had geploeterd: "wat een verademing" . Begrijpelijk. Beatrix had de gewoonte om op eerste kerstdag uit te leggen dat ze niet veel moest hebben van vreemdelingenhaat. Zij pleitte jaar na jaar voor meer saamhorigheid in het land. Dat deed ze in soms onnavolgbare  zinnen, maar ze deed het wel. Willem Alexander maakte in zijn debuut vorig jaar duidelijk dat het genre hem niet ligt. Hij is als koning geschikter voor de sporttribunes en de handelsmissies. “In de gejaagdheid van het dagelijks leven, vaak gericht op het hier en nu, is Kerstmis een rustpunt; een moment voor bezinning op ons bestaan en op onze relatie met anderen, dichtbij en verder weg." Wie vergeten is hoe gênant het was, hieronder staan de video van 2013. Om 1 uur vanmiddag mag hij het weer proberen. En dit keer wordt de toespraak ook op de commerciële zenders uitgezonden.

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Good luck, WimLex. Ik heb niets met het koningshuis, maar om eerlijk te zijn, ik vind dat ie het allemaal wel prima doet. Koning zijn en zo.
  Afgezien van wat exorbitante bouwplannetjes her en der.

  Ons koningshuis is overigens de duurste van Europa.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/theroyalfamily/9412600/Dutch-royal-family-overtake-Britains-as-most-expensive-in-Europe.html

  • knier

   Dat hoor ik vaker;”ze”,het koningshuis,doet het zo geweldig goed,alleen kan geen hond uit leggen wat ze dan zo goed doen,verder als wat,verzonnen, wazige opbrengst sprookjes rond buitenlandse missie’s die miljarden op zouden leveren ,komt men niet.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Robin

    Ach, het is ook niet makkelijk. Wat ie verkeerd doet is heel snel duidelijk, maar als ie niks stoms doet of verkeerds zegt dan gaan we daar al snel aan voorbij. En iets goeds kunnen we als notoire zeikstralen al helemaal niet meer herkennen.

    (in antwoord op knier)
    • ernie

     en wat is dan dat goeds dat we niet herkennen? Misschien is het feit dat jij het ook al niet noemt duidelijk genoeg: er is niks goeds aan en het kost klauwen met geld.
     Ik wil ook wel een baantje waarbij het genoeg is om ‘niks stoms en verkeerds te doen’ waarbij ik een jaarsalaris van bijna een miljoen (netto en belastingvrij) beur…

     (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Jaloezie geen goede graadmeter als je mensen wilt beoordelen, denk ik. Dat je het niet eens bent met het ambt kan ik mij voorstellen, maar nu lijkt het er op dat er mensen zijn die je het wel gunt als ze maar de “juiste” dingen doen?

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Jij schreef dat wij zeikstralen “iets goeds” niet herkennen. Nu herken ik als niet-zijkstraal, maar gewoon waarnemer, niets goeds aan het Koonkhuis in het algemeen en Wallem Allesbrander in het bijzonder en vroeg om een voorbeeld. Maar in jouw antwoord herken ik nog steeds niets goeds… ergo: weg met de monarchie! Een rotte appel gooi ik ook op de composthoop. Dát is het enige goede eraan: je kunt het weggooien.

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Dat klinkt al een stuk beter dan “ik wil ook een baantje als koning”.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Wel hagtop leize he? Ik schreef niet dat ik een baantje als koning wil, maar “een baantje waarbij het genoeg is om ‘niks stoms en verkeerds te doen’
      waarbij ik een jaarsalaris van bijna een miljoen (netto en belastingvrij) beur..” Kortom: voor leeghoofdige nietsnuttigheid wil ik ook wel een miljoen per jaar (en met mij nog een paar miljoen anderen) En dan wil ik best ook een minuutje of zes met Kerst obligate lulkoek blaten.
      Terug naar de vraag: wat is er voor goeds aan het koonkhuis en Wallem Allesbrander te herkennen? Ik zie het nog steeds niet en heb nog steeds geen antwoord van je.

      (in antwoord op Robin)
   • vandehoedenderand

    Oh, maar daar ben ik het zeker mee eens. Ik zie ook geen toegevoegde waarde. Ik heb het ook niet over het koningshuis, maar over zijn rol als koning. En volgens mij doet ie dat wel prima. Koekhappen en zo. Steun bieden aan lieden dat nodig menen te hebben. Na de vliegtuigramp bijvoorbeeld. Toespraakje hier en daar. Prijsje uitreiken. Et cetera. Volgens mij doet ie dát allemaal wel goed. Prima koninkje, me dunkt.

    (in antwoord op knier)
  • Robin

   Nu even het duurste, eerst de achterstallige puinhopen van het vastgoed restaureren.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Kees Cornelder

  Willy-Wordt-Dik mensen. Oioi toch

 3. Hector

  Het koningschap is zo van voor de verlichting. Opdoeken die poppenkast; hoe eerder hoe beter. Pappa Claus werd er knettergek van.

 4. kletsmajoor

  Ah, gelukkig de kersttraditie op wel.nl wordt in ere gehouden: 3huis doet laatdunkend over de koning in een poging z’n meninkje onder de aandacht van de lezer te brengen. Kijk 3huis, als echt lef had dat deed je gewoon mee in de discussiefora.

 5. de kanker

  laat hem de crises maar betalen!! Oetlul.

Reacties niet toegestaan