Hugh Grant: The Sun brak bij mij in om af te luisteren

Hugh Grant beweert dat de krant The Sun bij hem heeft ingebroken om hem te kunnen afluisteren. Dat zei de acteur volgens Britse media donderdag in een getuigenis tijdens de zaak tegen uitgeverij News Group Newspapers in het hooggerechtshof in Londen. Grant en prins Harry beschuldigen NGN van afluisteren. De aanklacht van Harry werd eerder deze week behandeld.

Grant zegt dat in 2011 is ingebroken in zijn appartement, maar dat er niets is gestolen. De volgende dag zou een artikel in The Sun hebben gestaan met details van zijn woning en werd geschreven over een "ruzie" die de acteur thuis zou hebben gehad. Volgens Grant werd zijn huistelefoon afgetapt en zou in zijn auto een tracker zijn geplaatst om te kunnen volgen waar hij heen ging.

De acteur beweert ook dat medewerkers van de krant hebben ingebroken bij twee kantoren van zijn productiebedrijf. Volgens Grant werd dat gedaan met "de wetenschap en goedkeuring van Rebekah Brooks, die op dat moment de hoofdredacteur van The Sun was".

Openbaar

Het dagblad ontkent de beschuldigingen van Grant en probeert te voorkomen dat de zaak openbaar zal worden behandeld. De advocaten van NGN zeggen dat zowel de acteur als de prins te lang hebben gewacht met het indienen van een aanklacht. Grant zegt echter pas in 2022 van een privédetective te hebben gehoord dat The Sun verantwoordelijk was voor de inbraak.

Het is niet de eerste keer dat de acteur de uitgeverij beschuldigt van afluisteren. In 2012 kreeg hij al een schadevergoeding van NGN in de zaak tegen de voormalige krant News of the World.