‘Jeremy Clarkson wordt ontslagen door BBC’

De Britse tv-presentator Jeremy Clarkson wordt ontslagen door de publieke omroep BBC. Dat meldt The Telegraph dinsdagavond.

Uit onderzoek naar het jongste incident bij de opnames van Clarksons populaire tv-show Top Gear is gebleken dat de presentator inderdaad een producent van het programma heeft aangevallen. In het rapport staat dat Jeremy de producent twintig minuten lang heeft uitgescholden, voordat hij hem 30 seconden lang aanviel.

BBC-directeur Lord Hall zal daarom hoogstwaarschijnlijk woensdag het ontslag van Clarkson bekendmaken, aldus The Telegraph. Jeremy zal bedankt worden voor zijn bijdrage aan het immens populaire Top Gear, maar hij zal ook te horen krijgen dat zijn gedrag niet getolereerd kan worden bij de omroep.

Laatste waarschuwing

Clarkson werd twee weken geleden geschorst, nadat was geklaagd dat hij producent Oisin Tymon (36) had uitgescholden en geslagen in een hotel bij Newcastle omdat zijn gewenste maaltijd niet klaarstond. Clarkson had al een laatste waarschuwing gekregen naar aanleiding van de vele incidenten rond zijn programma. Zo zou hij een volgens de BBC racistisch woord hebben gebruikt.

Met het ontslag van Clarkson houdt Top Gear in de huidige versie op te bestaan. De andere presentatoren James May en Richard Hammond willen naar verluidt het programma niet zonder Clarkson voortzetten. Maar de BBC zou in Radio 2 Breakfast Show-presentator Chris Evans die ideale opvolger zien van Clarkson. De huidige versie van Top Gear is dertien jaar oud en is waarschijnlijk het best bekeken tv-programma ter wereld. Het wordt in Nederland uitgezonden door Veronica, in België door Canvas.