Wijnen raadt Trijntje kleurrijke outfit aan

Maurice Wijnen adviseert Trijntje Oosterhuis geen zwarte outfit uit te kiezen voor haar optreden in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Hij denkt dat de zangeres van Walk Along dinsdag beter voor kleurrijke kleding kan gaan.

"Iemand opgevallen dat de zangers van Roemenië, Albanië, Denemarken, Portugal en Malta óók allemaal zwart dragen? Misschien toch kleur, Trijntje?", twitterde Wijnen zaterdag. "In druk LED-decor knallen lichte of felle kleuren beter dan zwart dat absorbeert. Waarom kiezen zoveel landen zwarte kleding?"

Even later benadrukte de songfestivalkenner, die deel uitmaakt van de Nederlandse vakjury voor het liedjesfestijn in Wenen, dat zijn tweets niet bedoeld zijn als kritiek in de richting van Trijntje. Hij wilde de 42-jarige artieste naar eigen zeggen 'slechts een tip' geven.

Commentaar

"Voor de duidelijkheid: als jurylid #Songfestival mag ik tweeten over de Nederlandse inzending", aldus Wijnen. "Over andere landen onthoud ik me van commentaar. Dat betekent ook dat ik dit jaar geen inhoudelijk Twitter-commentaar geef tijdens de #songfestivaluitzending. Dat zou niet juist zijn."

Over de outfit van Trijntje was de afgelopen week veel te doen. Vrijdag experimenteerde ze tijdens de tweede repetitie met een lange zwarte jurk en daarop een kort jasje, waar ze bij de eerste repetitie nog een jurk droeg met veel meer decolleté.