Trijntje in het zwart over songfestivalloper

Trijntje Oosterhuis schreed zondagavond onder massale belangstelling van internationale fans en pers over de rode loper in Wenen voorafgaand aan de officiële openingsceremonie van het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse zangeres mocht als een van de eersten over het 135 meter lange tapijt. "Wat geweldig is dit! Ik ga nooit over rode lopers en kijk nou waar ik nu sta", zei ze vol trots.

Voor het imposante stadhuis van de Oostenrijkse hoofdstad trokken alle veertig deelnemende acts over de loper. Vooruitgegaan door de winnares van vorig jaar, Conchita Wurst. Zij werd gevolgd door de Deense en Nederlandse delegatie.

Trijntje maakte haar grande entree in een simpele, klassieke zwarte jurk. Ze liep samen met haar man (met subtiele oranje stropdas), achtergrondzangeressen, stylist en de rest van haar gevolg richting het Rathaus voor de ontvangst door de burgemeester van Wenen.

Outfit

De kleding van Trijntje is sinds haar eerste verschijning in Wenen een veelbesproken onderwerp. De Walk Along-zangeres kreeg met de jurk die ze maandag droeg tijdens haar eerste songfestivalrepetitie meteen de tongen los. Vrijdag stond ze in een outfit met een minder diep uitgesneden decolleté op het podium in de Wiener Stadthalle. De grote vraag blijft in welke jurk ze dinsdagavond het strijdtoneel betreedt tijdens de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival. Daarover is nog geen definitieve knoop doorgehakt, liet ze weten. "Dat gebeurt morgen. Ik moet een keer een keuze maken."

Ook langs de loper was de internationale pers vooral geïnteresseerd in de kledingkeuze van de Nederlandse inzending. Trijntje moest er wel om lachen, "maar het is toch fijn als het straks weer over de muziek gaat".

Ze liet weten nog steeds heel erg te genieten van haar aanwezigheid op het Europese liedjesfestijn. "De eerste dagen hadden we nog wel wat tijd voor sightseeing, maar nu zijn we dag en nacht in touw met repetities, interviews, voorbereidingen. Ik hoop nog wat progressie te maken met de twee repetities die nog op het schema staan voordat het dinsdagavond echt zover is."