Nonnen tegen koop klooster door Katy Perry

Twee oudere nonnen willen niet dat hun voormalige klooster wordt gekocht door Katy Perry. Het gaat om een villa-achtig gebouw met meerdere hectares land op een heuvel met uitzicht over Los Angeles.

De aartsbisschop van Los Angeles, Jose Gomez, stond op het punt een deal te sluiten met de I Kissed A Girl-zangeres toen de nonnen hier lucht van kregen. Tijdens een bezoekje aan het klooster kleedde Katy zich bescheiden en zong ze het religieuze lied Oh Happy Day, maar de nonnen kregen twijfels na een rondje op Google. "Ik vond haar video's en ik was niet blij met het geheel", vertelde zuster Rita Callanan aan LA Times.

Callanan en een tweede non, Catherine Rose, beweren dat zij het recht hebben het klooster te verkopen. Dat hebben ze daarom snel gedaan, voordat Katy haar geld aan Gomez kon overhandigen. De restauranteigenaar Dana Hollister heeft 14,5 miljoen dollar (12,9 miljoen euro) voor het gebouw betaald en is er al ingetrokken. Maar volgens de advocaat van de aartsbisschop is deze verkoop ongeldig en kan de deal met Katy alsnog doorgaan.

Katy heeft 15,5 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) over voor het gebouw.