Advocaat: Bill heeft helemaal niks toegegeven

Bill Cosby heeft dan wel toegegeven in de jaren zeventig in de weer te zijn geweest met de drug Quaalude, maar dat betekent niet dat hij de drug aan onwelwillende vrouwen gaf om ze te kunnen verkrachten. Dat stelt zijn advocaat, meldt People.

"Quaaludes waren erg populair als recreatieve drug in de jaren zeventig, ze waren toen ook wel bekend als 'discokoekjes' en beroemd om de seksueel opwindende werking", schrijft advocaat Patrick O'Connor in een motie die dinsdag bij de rechter werd ingediend. O'Connor is boos over het lekken van de documenten waaruit onlangs bleek dat Cosby het druggebruik toegaf en vrouwen afbetaalde om affaires geheim te houden.

De advocaat claimt nu dat zaken uit zijn verband zijn getrokken en het druggebruik van Cosby onschuldig was. "Er zijn talloze verhalen van beroemdheden, muzikanten en socialites die Quaaludes gebruikten voor recreatieve doeleinden en bij seks met wederzijdse instemming", schrijft hij. "Als je de berichten in de media leest zou je denken dat de verweerder heeft toegegeven schuldig te zijn aan verkrachting. Hij heeft slechts gezegd dat hij een van de vele mensen was die Quaaludes gebruikte tijdens seks met wederzijdse instemming."

De documenten uit de zaak die in 2005 en 2006 plaatsvond hadden nooit vrijgegeven mogen worden, benadrukt Cosby's advocaat. Persbureau Associated Press en de advocaat van een van de verweerders uit de zaak van tien jaar terug kregen de verzegelde getuigenverklaringen toch vrij. "De eiser moet verdere toegang worden geweigerd en juist gesanctioneerd worden", stelt O'Connor. "De rechtbank moet wat nog is overgebleven van de overeenkomst met de verweerder beschermen."