Douwe Bob in gesprek over Songfestival

Douwe Bob gaat wellicht naar het Eurovisie Songfestival. De singer-songwriter is een van de artiesten waar AVROTROS mee praat, stelt een woordvoerder van de omroep. Dat Douwe Bob dé songfestivalkandidaat is, zoals Metro maandag schrijft, spreekt AVROTROS tegen. "We zijn met meerdere artiesten in gesprek, het is nog niet zo dat er al iemand is gekozen."

Volgens de woordvoerder wordt nog met 'veel' artiesten gesproken. "Er zijn er ook ontzettend veel die naar het songfestival willen. Het is weer in." Sommige artiesten waarmee AVROTROS om de tafel zit, zijn door de omroep benaderd, anderen klopten zelf aan met het idee naar Stockholm te gaan. "Het is een uiteenlopend pluimage."

Met de artiesten waarmee de omroep in gesprek is, wordt meteen het potentiële songfestivalnummer besproken. AVROTROS heeft een aantal wensen voor het lied, maar ook daar wil de omroep nog niets over kwijt. "Dan is duidelijk in welke richting we zoeken."

Wel is zeker dat er ook volgend jaar geen Nationaal Songfestival komt. De artiest die in mei een gooi doet naar de winst van het 61e Eurovisie Songfestival komt zelf met een lied. Zo ging het ook de afgelopen jaren, toen achtereenvolgens Anouk, The Common Linnets en Trijntje Oosterhuis namens Nederland deelnamen aan het evenement. Wie volgend jaar naar het Songfestival gaat, hoopt AVROTROS deze of volgende maand bekend te maken.