Zo ziet DJ Flexican er uit na te zijn toegetakeld door de Eindhovense politie

Dit zijn foto's van The Flexican, oftewel Thomás Goethal, met een blauw oog en bulten en schaafwonden op zijn lichaam. Goethals is zaterdagnacht na afloop van Sneakerz in Eindhoven door de politie geslagen en gearresteerd. De politie:  'Omdat Goethals zich verzette tijdens de aanhouding, is hij door agenten meegenomen naar het bureau.' Het management van de dj beweert op Facebook dat The Flexican onterecht is meegenomen. De onenigheid zou ontstaan zijn nadat een politieauto over de voet van The Flexican heen reed. "Hierbij gebaarde Flex tegen de politie dat ze rustig aan moesten doen om ongelukken te voorkomen. De politie reageerde daar zo heftig op, dat ze uit de auto sprongen en Flex een klap gaven. Een hardhandig optreden van de politie dat leidde tot de arrestatie van The Flexican."  De video van de aanhouding:

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Tja ach, dj’s…

  De laatste tijd is er behoorlijk wat kritiek op de politie. Ik begrijp dat niet. Als je je gewoon netjes gedraagt en meewerkt, zal er echt niet snel iets gebeuren. Maar vandaag de dag is het nu eenmaal normaal om een zo groot mogelijke bek op te zetten tegen de hermandad. Of in steeds meer gevallen zelfs fysiek en agressief te worden. Anders tel je namelijk niet meer mee. Aan de andere kant is er de roep vanuit de maatschappij (mijzelf incluis) én de politiek dat de politie krachtiger optreedt. Doen ze dat eindelijk, is het weer niet goed. Vreemd.

  Ik weet verder niet wat er allemaal gebeurd is in bovenstaand filmpje, dus ik wil niet al te veel conclusies trekken. Maar als de man gewoon netjes had meegewerkt en niet zo overdreven had gereageerd, had ie nu zeer waarschijnlijk geen kop vol builen gehad.

 2. Niegol

  @GD: Sorry, maar dat klopt echt niet.
  De politie gedraagt zicht tegenwoordig asocialer dan menig hooligan. Misbruik van autoriteit, dronken mensen die amper kunnen staan knietjes geven (zie nieuws enige weken geleden) en na een intern onderzoekje vrijgesproken worden (jaja, alle omstanders zeiden heel iets anders dan de eindconclusie van dat onderzoek), rijden als idioten (zonder zwaailicht) etc.
  Als de politie respect wil (waar ik ze tegenwoordig ook regelmatig over hoor), laat ze dat dan verdienen.

  Violence is the last resort of the incompetent!

  En als gezagdragers mogen ze dat wat meer in de praktijk brengen.

 3. Genuine_Defector

  @Niegol

  De man grijpt naar het wapen van de politie. Dat moet je natuurlijk nooit doen. Niet zo slim. Maar ik verdenk de DJ in kwestie dan ook niet van een bovengemiddelde hersencapaciteit.

  Bovendien, er zou over zijn voet zijn heen gereden. Daar zie ik in het filmpje echter niets van terug. De man heeft schijnbaar nergens last van. En waarom ga je niet gewoon aan de kant als er een (politie)wagen aan komt, zoals normale, nette en fatsoenlijke burgers dat wel doen? En waarom schreeuwt ie als een idioot?

  Nee hoor, deze man lokt het zelf uit.
  Gedraag je, en dit soort dingen zullen je nooit, maar dan ook nooit overkomen. Dat kan ik je verzekeren.

  Je zegt dan wel dat de politie asocialer wordt, ik heb daar nog helemaal niets van gemerkt. Maar dat komt misschien omdat ik wél enig normbesef heb en me fatsoenlijk gedraag. Zeker tegenover de politie. Je moet het omdraaien; de burger, bepaalde burgers dan, worden steeds asocialer. De politie moet daar wel op reageren, althans in mijn belevingswereld.

  • Mo Meta

   Ik weet niet of de politie hier fout is of niet. Lijkt iig op excessief geweld, maar ik ga geen conclusies trekken. Het is echter wel heel erg naief of heel erg vanuit de aversie tegen dit soort jongeren gedacht dat de politie hier geen blaam treft. Ik heb zelf vaak genoeg gezien dat de politie allesbehalve een voorbeeldfunctie vervult. Nu ben ik getogen in een wijk waar ze iets meer moeten oppassen dan gewoonlijk, maar dat geeft ze niet het recht om dan de regels ietsje anders toe te passen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 4. Heldoppantoffels

  Politie agenten zijn ook mensen. Ik ben zelf ook wel eens getuige geweest van excessief en ongepast politiegeweld. Wat mij betreft behoort er ontslag op staande voet op te staan.

  Verder heb ik wel vertrouwen in onze agenten.

 5. KOKUSMAKREEL

  De zgn Sneakers feesten trekken ook een ‘bepaald soort publiek’ aan. De feesten werden ook altijd op Bloemendaal gehouden en dat is echt een walhalla van padjepeejers geworden.
  Het soort figuren die vol uit hun slof schieten omdat er over hun teen wordt gereden… Aan het eind van een feest is er gedronken en genoven… dat soort mensen zijn moeilijk tot bedaren te brengen.
  Persoonlijk zou ik altijd meewerken met oom agent ook als ik onschuldig ben. In het busje of op het bureau kan dat dan rustig uitgelegd worden en sta je binnen een kwartier weer buiten. Het is inderdaad vervelend. Maar uiteindelijk komt iedereen er beter vanaf door zich gewoon in te houden…

Reacties niet toegestaan