Zie hier live hoe Bill Cosby voor het eerst in de boeien wordt geslagen

De Amerikaanse komiek Bill Cosby (78) is net niet ontsnapt aan vervolging. De verjaring van een aanklacht uit 2004 begint morgenavond. Maar net op tijd wordt hij strafrechtelijk vervolgd wegens aanranding. De entertainer is aangeklaagd op de beschuldiging dat hij een vrouw heeft gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad ten noorden van Philadelphia, in 2004. De Amerikaanse pers is in opperste staat van opwinding. De aardigste oom van het land in de boeien. NBC heeft nu al de link waarop het spektakel te zien is >
Klik hier
>In de afgelopen jaren hebben tientallen vrouwen Cosby beschuldigd van seksueel wangedrag en geweld. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend en begon deze maand een rechtszaak tegen zeven vrouwen wegens smaad.

Het is voor het eerst dat Cosby wegens seksueel misbruik strafrechtelijk is aangeklaagd. Veel van de vermeende incidenten speelden decennia terug, waardoor de vervolgingstermijn allang is verjaard. Tegen Cosby lopen wel civielrechtelijke procedures.