Amsterdam krijgt virtual reality-bioscoop

In Amsterdam opent 2 maart een permanente virtual reality-bioscoop. Hier kunnen vijftig mensen met een virtual reality-bril op films kijken die in een cirkel van 360 graden zijn opgenomen. Daardoor lijkt het net alsof je er middenin zit.

Het is de eerste virtual reality-bioscoop ter wereld, zegt reclamebureau &samhoud media, die het initiatief nam. In het najaar kwam het bedrijf al met een pop-up-virtual reality-bioscoop die langs enkele steden reisde. Na de opening in Amsterdam wil &samhoud ook een 'VR Cinema' openen in Berlijn, Parijs, Londen en Madrid.

Bezoekers zitten in een draaistoel om de beleving groter te maken en kunnen ongeveer 35 minuten films achter elkaar bekijken. Ze kunnen kiezen uit verschillende pakketten, zoals bijvoorbeeld een horrorpakket of een kinderpakket.

Speciaal voor de nieuwe bioscoop is de nieuwe film In Your Face ontwikkeld, zei een woordvoerder na een bericht in Het Parool. Het script is geschreven door Ronald Giphart en de hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Tibor Lukács.