Dochters Obama wonen liever in normaal huis

Malia en Sasha Obama, de dochters van de Amerikaanse president, hadden liever niet in het Witte Huis gewoond. Dat vertelde hun moeder Michelle Obama aan een paar kinderen die woensdag op bezoek waren in het presidentiële vertrek.

"Toen we hier net kwamen waren ze nog klein. Soms glipten ze uit het woongedeelte en speelden ze verstoppertje in de kantoren", zei de First Lady over haar dochters, die 10 en 7 waren toen hun vader in 2009 president werd. "Maar toen ze ouder werden, vonden ze het niet meer zo spannend om in een museum te wonen en wilden ze liever weer in een normaal huis wonen."

Michelle vertelde de kinderen tijdens het 'Neem je zoons en dochters mee naar het werk'-evenement dat ze jaarlijks organiseert voor werknemers van het Witte Huis verder dat ze dol is op roddels en dat ze Malia en Sasha graag uithoort over de jongens in hun leven.

Presidentschap

Desgevraagd liet ze verder weten nooit tv-optredens van zichzelf te bekijken, omdat ze te kritisch is op haar uiterlijk. Ook herhaalde ze nog eens dat ze niet van plan is ooit nog terug te keren naar het Witte Huis, zo is te lezen in een persverklaring over het evenement. "Hillary Clinton is een indrukwekkende vrouw, maar ik ga niet doen wat zij heeft gedaan - ik zal me nooit verkiesbaar stellen voor het presidentschap."

De plannen van de Obama's voor als ze volgend jaar uit het Witte Huis verhuizen zijn nog niet bekend. "Misschien gaan de president en ik wel lekker op vakantie", liet de First Lady de kinderen weten. "Even lekker niets doen."