Sinterklaasjournaal begint

Hoe zien de pieten in het Sinterklaasjournaal er dit jaar uit? Hoewel er de afgelopen tijd al druk werd gespeculeerd, wordt het woensdag echt duidelijk tijdens de eerste editie van het NTR-programma op NPO Zapp. De omroep wilde, net als voorgaande jaren, vooraf niet ingaan op het uiterlijk van de hulpjes van Sinterklaas.

De goedheiligman komt zaterdag aan in ons land aan. Dit keer is het de beurt aan Maassluis om de sint en zijn gevolg officieel te verwelkomen. De landelijke intocht is te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, dat wederom wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

RTL maakte al wel eerder bekend dit jaar Zwarte Piet in de ban te doen en over te stappen op de schoorsteenpiet. De discussie over het donkergekleurde hulpje van de sint loopt al enkele jaren. Tegenstanders vinden Zwarte Piet kwetsend en racistisch.