Moslimban Trump maakt sterren boos

LOS ANGELES - Tientallen sterren maken zich sinds zaterdag kwaad om de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump dat bezoekers uit zeven islamitische landen voorlopig niet meer welkom zijn in de Verenigde Staten. Op sociale media delen ze massaal hun ongenoegen over de maatregel.

Rihanna noemt het nieuws 'walgelijk'. "Amerika gaat voor onze ogen ten onder. Wat een immoreel varken moet je zijn om zoiets door te voeren", schrijft de zangeres op Twitter. Haar collega Miley Cyrus houdt het kort en deelt slechts een fotocollage van het Vrijheidsbeeld begeleid met de tekst 'stand with immigrants' en een lading hartjes. Volgens Chrissy Teigen is Trump 'tot op het bot' een 'ziekelijk slecht mens'.

Sia grijpt de 'moslimban' aan om haar volgers op te roepen om ook iets te doen en te doneren aan de American Civil Liberties Union, die opkomt voor de vrijheden en rechten van Amerikaanse burgers. "Help onze vreemdelingen en immigrantenvrienden. Stuur een bewijs van je donatie en ik verdubbel het tot maximaal 100.000 dollar", schrijft ze met daarbij de hashtag verzet.

Verontschuldiging

Acteur Seth Rogen riep zijn volgers op te protesteren en documentairemaker Michael Moore verontschuldigde zich nog maar eens tegenover de moslimgemeenschap. "Aan onze islamitische buren in de wereld: ik en tientallen miljoenen anderen vinden het echt heel erg. De meerderheid van de Amerikanen heeft niet op deze man gestemd."

Alyssa Milano deelde een foto van haar en een goede vriend. "Mijn beste vriend, Alaa Mohammad Khaled, is moslim. Zijn ouders waren Palestijnse vluchtelingen. Zijn broer is Dj Khaled. #vluchtelingenwelkom"

Sinds het begin van zijn presidentschap roeren de sterren zich vrijwel continu tegen Trump. Zo liepen vorige week tientallen beroemdheden mee met de Women's March protestmarsen.

<>