David Bowie krijgt postuum twee Brit Awards

David Bowie was woensdagavond een van de grote winnaars van de Brit Awards. De vorig jaar overleden zanger kreeg postuum twee prijzen, die voor beste Britse mannelijke soloartiest en beste album voor zijn laatste plaat Blackstar.

Acteur Michael C. Hall nam de award voor beste Britse mannelijke soloartiest in ontvangst, Bowie’s zoon Duncan Jones haalde het beeldje voor beste album op. Op het podium sprak Duncan over hoe zijn vader altijd mensen steunde die net iets anders waren. “Deze award is voor de excentriekelingen en de mensen achter hen.”

Ook Rag ‘N’Bone Man viel twee keer in de prijzen. Hij kreeg de Brit award voor beste nieuwe Britse artiest en de Critics’ Choice Award, een prijs die wordt toegekend door de platenlabels. Andere prijswinnaars zijn onder anderen The 1975, Emeli Sandé en Drake.

George Michael

Tijdens de awardshow werd uitgebreid stilgestaan bij de dood van George Michael. Zijn Wham!-maatje Andrew Ridgeley bracht een eerbetoon aan George, die op eerste kerstdag overleed. “We waren de beste vrienden. George was als een broer voor me en ik zal altijd trots zijn op zijn ongelooflijke prestatie.”

Vervolgens ging Coldplay-frontman Chris Martin met behulp van oude videobeelden in duet met George. De twee brachten A Different Corner ten gehore. De Brit Awards werden dit jaar voor de 37e keer uitgereikt.

<>