Ekdom en Ploumen trappen actiedag Giro555 af

De inzamelingsactie van Giro555 voor slachtoffers van de hongersnood heeft tot nu toe 17.564.993 miljoen euro opgeleverd. Dat maakte dj Gerard Ekdom woensdagochtend op Radio 2 bekend. Om dat bedrag verder te verhogen, is woensdag 29 maart uitgeroepen tot actiedag.

Ekdom trapte de actiedag af vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, samen met Wieger ter Braak (10), die met zijn hockeyteam geld inzamelde, demissionair minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en actievoorzitter Farah Karimi.

Het geld gaat naar slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Hier kampen momenteel 20 miljoen mensen met een tekort aan eten.

Bekende Nederlanders, zoals Jan Slagter, Hadewych Minis en Margot Ribberink, en YouTubers als BanjoMovies en King Alert ondersteunen de actie door telefoontjes aan te nemen, via social media oproepen te doen en cheques en giften in ontvangst te nemen. De hele dag door besteden radio en televisie aandacht aan de actie. Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid en in de studio zijn optredens van artiesten als Typhoon en Bløf. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van Giro555.

Gamers

Vrijwilligers zitten klaar om telefonische giften te ontvangen via het nummer 0800 11 12. Ook kunnen mensen geven via de website www.giro555.nl

Voor het eerst in de geschiedenis van Giro555 zetten ook bekende gamers, zoals Kwebbelkop, TheKing77NL en Sjaak, zich in. Zij zetten hun virtuele leven op het spel in een vier uur durend gaming event, dat start om 17.00 uur. In de competitie wordt gespeeld met populaire games zoals Mario Kart, FIFA 17, Rocket League en Formule 1. Via donaties kunnen mensen extra virtuele levens voor hun helden kopen.

<>