Laatste, geslaagde doorloop voor OG3NE

De dames van OG3NE hebben donderdagmiddag de laatste repetitie voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival afgewerkt. Voor een zaal vol publiek repeteerden de zussen voor de laatste keer hun Lights and Shadows. De act verliep wederom vlekkeloos.

Net als na de doorloop op woensdag kreeg OG3NE ook donderdag na het optreden applaus van de internationale pers in het perscentrum.

In het International Exhibition Centre in Kiev werd voor de laatste keer de show doorgelopen die donderdagavond door meer dan 200 miljoen Europeanen live wordt bekeken. De vakjury's van de deelnemende landen bepaalden woensdagavond al de helft van de uitslag, op basis van een speciaal voor hen uitgevoerde show. De andere vijftig procent van de stemmen verdelen de televoters uit de deelnemende landen donderdagavond.

Direct na de show worden de vakjurypunten bij de publieksstemmen opgeteld en is bekend welke tien van de achttien acts een plek in de finale hebben veroverd. De landen die zich donderdag weten te kwalificeren voegen zich zaterdagavond in de finale bij de tien deelnemers die dinsdag in de eerste voorronde de meeste punten verzamelden en de inzendingen uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en gastland Oekraïne.