OG3NE haalt uit naar BLØF

De meiden van OG3NE halen op Twitter uit naar Paskal Jakobsen van BLØF die maandag in het AD onthult dat hij op verzoek heeft meegeschreven aan een liedje van OG3NE voor het songfestival. Hij noemt zijn liedje beter dan Lights and Shadows waarmee de drie zusjes elfde werden in Kiev.

Paskal denkt dat het vooraf al duidelijk was dat OG3NE met een liedje van hun vader naar het Eurovisiesongfestival zouden gaan. "Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden."

De BLØF-zanger schreef een alternatief liedje met een Engelstalige singer-songwriter. ''Dat is uiteindelijk niet gekozen, hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan'', zegt Jakobsen in de krant.

De meiden van OG3NE reageren geprikkeld. ''Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft 't allemaal maar Bløf #auw'', reageert het drietal.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Het was inderdaad een liedje van niks waarmee ze optraden.

  • Jerapah

   Pascal moet niet zeuren. De dames van OG3NE vonden het liedje van Pascal kennelijk minder goed. Tja, dat kan gebeuren.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Carl van Breukelen

  Als pa nou toevallig McCartney had geheten had ik er wel vrede mee gehad, dit “liedje” zwaaide alle kanten op, kon je na 1x (of 100x) ook niet na-neurien.. gewoon k*t dus.. Aan de andere kant staat in mijn geheugen ook geen imprint van enig liedje van Blof/Paskal Jakobsen dus het zal niet zo heel veel uitgemaakt hebben.

  • Jerapah

   Is een liedje goed als je het na éen keer kunt na neuriën? Het lijkt me niet dat dat het criterium is waarop je een liedje moet beoordelen. Kon je het winnende liedje van Portugal na neuriën? Ik denk het niet. Ik heb ook geen idee wat je bedoelt met de opmerking dat het liedje van O3GENE ‘alle kanten op zaaide’. De structuur van het liedje is vrij simpel, een couplet en een refrein en er er wordt een paar keer gemoduleerd, maar modulatie is één van de oudste trucjes in de populaire muziek. Het is zeker geen slecht nummer. Ik ben eigenlijk benieuwd naar het liedje van Pascal en waarom dat zo veel beter zou zijn.

   (in antwoord op Carl van Breukelen)

Reacties niet toegestaan