#InsideMyBones: BN'ers vertellen eerlijk dat ze het niet altijd makkelijk hebben

Beroemd
door Admin
donderdag, 25 mei 2017 om 8:23
welingelichtekringen header 1
Zanger Dotan heeft een mooi initiatief bedacht: er moeten meer eerlijke berichten verschijnen op Instagram. Daartoe riep hij bekende Nederlanders op om hun verhaal te delen. Die hebben daar massaal gehoor aan gegeven onder hashtag . 450 bekende en onbekende mensen hebben hun kwetsbare kant laten zien, waaronder Typhoon, Isa Hoes, Rens Kroes, Gwen van Poorten, Giel Beelen, Miss Montreal en Jim Bakkum. Dotan zelf vertelt over hoe zijn perfectionisme hem dusdanig in de weg zat dat hij een jaar lang geen muziek meer kon maken. Miss Montreal geeft toe dat ze jarenlang dacht dat ze niet goed genoeg was. Rapper Typhoon vertelt hoe hij een coach nodig had, terwijl hij hulp vragen altijd een zwakte vond. BNN-presentatrice Gwen van Poorten bekent dan weer dat ze het lastig vindt dat je op social media je leven altijd spiegelt aan een ander.

Ik weet niet of mensen denken dat ik een en al glamour ben maar dat ik sterk ben is denk ik wel iets wat mensen van mij denken. En dat klopt, maar niet elke dag en ook niet van jongs af aan. Op de lagere school werd ik door n klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand t zag of samen met anderen die lafjes wegkeken.. Maar ook ik deed niets. Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op n gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasie wereld. Wacht maar, dacht ik, als ik later groot ben word ik een hele goeie actrice! En toen ik werk kreeg geloofde ik het diep van binnen niet. Bij alles wat ik voor elkaar kreeg was er een stem die zei dat het vast mis ging, dat ze zich vergist hadden. En al die jaren ging ik door maar vond ik dat het beter moest en beter kon. Perfectionisme? Nee hoor, ik was gewoon een harde werker zei ik. En na Antonies dood ging ik harder werken dan ooit. Ik moest de perfecte vader en moeder in een zijn. Ik moest mijn gezin nu alleen onderhouden en als freelancer weet je nooit wat er komt dus dankbaar voor alles wat er op mijn pad kwam. Tot 3 maanden geleden.. ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan. Overleven in plaats van leven.. begrijpelijk maar ik kon niet meer. Nee, ik wil niet meer! Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is. Elkaar weer echt aankijken en voelen, niet de vluchtigheid en oppervlakkigheid. Dat is ook wat ik mijn kinderen wil meegeven; de ratrace, de druk van 'mooigemaakte' social media.. het is allemaal niet waar! Het is niet echt. Leven zonder filters.. durven we dat nog? Ik wel... hoop dat je mee doet. Dank je wel @dotanmusic voor je uitnodiging en hoop dat meer mensen geïnspireerd raken! Het leven is niet altijd makkelijk en als we dat durven delen zullen de gesprekken en contacten eerlijker, intenser en interessanter zijn dan ooit #insidemybones # #❤

Een bericht gedeeld door Isa Hoes (@isahoes) op

Ik sprak @DotanMusic over #InsideMyBones. Zijn initiatief om wat echtere verhalen op Instagram te krijgen. Volgens hem denken mensen dat ik een perfect leven heb. Ik moet eerlijk zeggen, persoonlijk héb ik ook een perfect leven. Veel van wat ik op Instagram zet, dat is ook echt mijn leven. Privé gaat het goed, carrière technisch mag ik ook niet klagen. Maar toch zoek je altijd de mooiste foto, mét filter, voor op social media. Wil mooie dingen delen. Ik ben nooit echt van de oppervlakkige verhalen, al gaat het soms nergens over, maar ook dat ben ik. Maar door onderzoek is gebleken dat veel mensen onzeker worden door Instagram. Kijkend naar de perfect lijkende levens. Ook al mag ik echt NIET klagen, ik heb nu toch een foto gepost van mijn minst favoriete moment van de dag. Dat moment dat je eigenlijk nog 32 uur wil doorslapen, maar er twee kleine droppies naar beneden willen. Dat maakt overigens alles goed. Maar dit moment, ongefilterd, heb ik nooit online gezet. En ik denk dat heel veel ouders zich hier mee kunnen identificeren. Niets is (helaas) perfect en niemand is perfect. Ik ook verre van. Ik kan onzeker zijn. Ik kan heel onrustig zijn in mijn hoofd. Ik kan heel chagrijnig zijn. Vooral als ik te weinig heb gegeten en honger heb. Ik kan er niet tegen als mijn kinderen heen en weer bewegen als ik ze aankleed. Ik ben heel onhandig (al kun je altijd bijleren). Ik ben een echte vreetzak, het liefst zo slecht en zoet mogelijk. Ik kan niet tegen kreukels in mijn kleding. Mijn stem is nu totaal uit conditie, waardoor ik snel schor word, ik ga binnenkort in training. Door Onze Jongens denken sommige mensen dat mijn lichaam standaard in die shape is. De blokjes zijn allang weer weg. Mede doordat ik een sucker ben voor lekker eten. And so on... Je begrijpt, ik mag echt nergens over klagen. Het feit dat dit mijn enige problemen zijn, zegt wel iets. Vond dit een leuk initiatief om eens iets verder te gaan, dan normaal. We zijn niet perfect. We hebben allemaal dezelfde issues, sommigen in wat grotere mate dan de ander. Maar word alsjeblieft niet onzeker door het leven van een ander op Instagram. Onthou, er zit altijd iemand achter dat filter VERROT OP DE BANK.

Een bericht gedeeld door Jim Bakkum (@jimbakkum) op