Emile Ratelband mag zijn kinderen nog slechts onder toezicht zien

Emile Ratelband mag de twee kinderen die hij met zijn ex-vrouw Moon kreeg alleen nog onder toezicht zien. Dat heeft de rechtbank bepaald, vertelt Emile aan Shownieuws.

Emile mag zijn zoon en dochter nog maar anderhalf uur per twee weken zien, maar kan niets tegen de gerechtelijke uitspraak doen. ''Ik ben ouder op afstand zoals dat heet. Met de ouder op afstand wordt geen rekening gehouden. Ik mag mijn kinderen alleen nog zien onder begeleiding van iemand die daarvoor gestudeerd heeft. Die beoordeelt hoe dat gaat, of vader zich gedraagt. De proefperiode duurt drie maanden. Het is heel verdrietig, schandalig en vreselijk. Er zijn eigenlijk geen woorden voor als kinderen hun vader niet meer mogen zien."

Als vader heeft hij niets in de brengen, redeneert Ratelband. ''De kinderbescherming noemt het een vechtscheiding, de moeder noemt het een terreurscheiding. Ik heb uitgerekend dat ik mijn kinderen vanaf 2013 tot en met 2016 al met al 127 dagen gezien. Dat wordt nu nog minder."

Moon reageert via haar woordvoerder: "Moon vindt het jammer dat Emile niet inziet dat hiermee de kwaliteit van de omgang tussen ouder en kind wordt verbeterd.”