De vrolijke beschilderde Rolls Royce van Lennon weer even in Londen

De vrolijk beschilderde Rolls-Royce Phantom V uit 1964 van John Lennon keert voor eventjes terug naar Londen. De voorman van The Beatles kocht de bolide in 1964 voor destijds 6600 Britse ponden. De auto belandde in een Canadees museum en komt terug naar Londen voor een expositie.

Lennon had nog geen rijbewijs toen hij de beroemde Rolls-Royce kocht. En hij is ook niet de enige beroemde chauffeur van de wagen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw leende de leadzanger van The Beatles de auto geregeld uit aan Bob Dylan en bandleden van The Rolling Stones.

De leadzanger doneerde de auto uiteindelijk aan het Cooper Hewitt Museum of Design maar de Rolls belandde in 1985, vijf jaar na de dood va Lennon, plots op een veiling en werd destijds voor 2,3 miljoen dollar verkocht aan de Canadese ondernemer Jimmy Pattison. Die gaf de auto op zijn beurt weer aan de Canadese staat British Columbia.

Lennon's auto wordt de komende maand tentoongesteld in Londen als onderdeel van een expositie over de beroemde Phantom-serie van de Britse autoproducent Rolls-Royce.