Miljuschka sloeg gekookte hond af

Voor haar nieuwe tv-programma Miljuschka's Street Food Vietnam dook 24Kitchen-presentatrice Miljuschka Witzenhausen diep de Vietnamese keuken in. Op reis door het Aziatische land kwam ze een hoop bijzondere eetgewoontes tegen, zo vertelt ze woensdag in De Telegraaf. En hoewel ze bereid is heel ver te gaan voor haar eetprogramma, sloeg ze sommige gerechten toch af.

"In Vietnam wordt ook hond gegeten", vertelt Witzenhausen in de krant. "Dat was toch even schrikken. Die beesten liggen daar op een hoop, zonder vel en gekookt in water. Door het koken trekken hun lippen iets op, het lijkt net alsof ze grommen. Ik sta eigenlijk voor alles open, maar dat heb ik afgeslagen, ik kon het niet."

Een andere lokale specialiteit nam ze na flink wat aarzeling toch aan. "We stonden ergens langs de weg te praten en opeens stond daar iemand met een cobra en knipt zo het hart eruit. Het is erg onbeleefd om eten te weigeren, dus ik heb het opgegeten."

Tijdens haar reis door Vietnam op zoek naar streetfood werd de presentatrice, zoals veel toeristen, ook even ziek. Naar eigen zeggen kwam dat echter niet door het voedsel. "Ik vermoed door de combinatie van jetlag en de hele sterke koffie die ze daar drinken."