Hollywoodproducent betastte vrouwen tegen hun zin

Hollywoodproducent Harvey Weinstein maakt excuses voor de vele seksuele intimidaties die hij gedurende dertig jaar zou hebben begaan. De Amerikaanse krant The New York Times onthulde donderdag dat de beroemde producent vrouwelijke medewerkers jarenlang lastigviel.

"Ik bied mijn excuses aan voor de manier waarop ik met mijn gedrag sommige collega's veel pijn heb gedaan", leest de verklaring van de 65-jarige Weinstein. "Ik meen die excuses", zegt hij in een reactie tegen The Wrap en voegt eraan toe dat hij The New York Times aanklaagt omdat sommige beweringen van vrouwen volgens de producent onwaar zijn en hij beschuldigt de krant van laster.

In het artikel spreken meerdere vrouwen over de handtastelijkheid van Weinstein, die acht vrouwen een financiële vergoeding betaalde om de zaken onder de pet te houden. Ook Actrice Ashley Judd spreekt openlijk over haar ervaring met Weinstein en zijn ongewenste intimiteiten. Hij vroeg de actrice of zij naar hem wilde kijken terwijl hij zich zou douchen.

Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.