Georgina Chapman verlaat Harvey Weinstein

Georgina Chapman, de vrouw van Harvey Weinstein, heeft haar in opspraak geraakte man aan de kant gezet. Dat laat ze in een verklaring weten aan People. Het stel trouwde in 2007 en heeft twee kinderen. Harvey Weinstein wordt ervan beschuldigd jarenlang vrouwen seksueel te hebben geïntimideerd.

"Mijn hart doet zeer voor al die vrouwen die enorme pijn hebben geleden vanwege deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten", schrijft de 41-jarige Chapman in de verklaring. De Britse mode-ontwerpster vraagt om met rust te worden gelaten. "Het zorgen voor mijn jonge kinderen is nu mijn eerste prioriteit en ik vraag de media mijn privacy te respecteren", sluit de verklaring af.

Kort nadat The New York Times het verhaal over de jarenlange ongewenste intimiteiten van de Hollywoodproducent naar buiten bracht, zei Weinstein tegen de New York Post dat Chapman hem niet liet vallen. "Ze staat 100 procent achter me. Georgina en ik hebben het er uitgebreid over gehad", zei de producent destijds.

Harvey Weinstein werd zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede-opgerichte productiebedrijf The Weinstein Company. In Hollywood en in de Amerikaanse media is met ontsteltenis en afkeuring gereageerd op de aantijgingen aan het adres van Weinstein.