Voormalige vriendin Meghan Markle: “Ze is koud en berekenend”

Juwelenontwerpster Ninaki Priddy (36) was dertig jaar lang beste vriendinnen met Meghan Markle, de verloofde van de Britse prins Harry. Ze zegt dat de actrice is veranderd door de roem. Priddy maakte een eind aan de vriendschap toen Meghan scheidde van haar man, Trevor Engelson. Het duo trouwde vlak voor de grote doorbraak van Markle in hitserie 'Suits'. “Meg had net de opnames van de eerste reeks achter de rug”, zegt de voormalige beste vriendin in The Sun. “Het was een grote rol voor haar. Haar eerste fulltime werk als actrice. Ze had jaren moeten knokken om op dat punt te komen, dus het was heel wat.” Na twee jaar besloot Meghan zonder aanleiding dat ze wilde scheiden van Engelson. Toen knapte er iets bij Priddy. "Het was alsof ze het tapijt onder zijn voeten vandaan had getrokken, hij was compleet verrast. Ik sprak met hem en wat daarbij aan het licht kwam, was vreselijk.”

“De bekendheid heeft haar veranderd. Ze was altijd al graag het centrum van alle aandacht. Toen we jong waren, speelden we soms dat ze een Oscar kreeg en dan oefende ze haar speech. Ach, ik kan alleen maar zeggen dat Meghan erg berekenend is in de manier waarop ze met mensen omgaat. Ze cultiveert haar vriendenkring op een erg strategische manier. Als ze beslist dat je er geen deel meer van uitmaakt, kan ze erg koud zijn. Er is geen onderhandeling meer mogelijk. Ze maakt haar beslissing en dat is het. Trevor was er kapot van. Zijzelf leek er minder zwaar aan te tillen”, zegt ze.

Volgens Priddy had haar vriendin altijd al een fascinatie voor het Britse koningshuis. “Ze had een boek over prinses Diana en zelfs toen ze samen was met Trevor vertelde ze me vaak dat ze voor een tijdje in Londen wilde gaan wonen. Een van haar favoriete films was 'The Princess Diaries', over een gewoon meisje dat een relatie begint met een prins en opgenomen wordt in de koninklijke familie.”

Bron(nen):   HLN