Dustin Hoffman en John Oliver ruziën over beschuldigingen

John Oliver en Dustin Hoffman zijn maandagavond fel in discussie gegaan over vermeende seksuele intimidatie door de acteur. Die nam het de presentator kwalijk dat hij die beschuldigingen klakkeloos voor waar aanneemt.

De woordenwisseling vond plaats tijdens een jubileumscreening voor de film Wag The Dog. Vooraf was er een panel met de cast, gepresenteerd door Oliver. Een journalist van de Washington Post die daarbij aanwezig was, deed via Twitter verslag van de woordenwisseling.

Avances

Een vrouw die op haar zeventiende als productie-assistente werkte voor de film Death Of A Salesman uit 1985, beschuldigde Hoffman er onlangs van dat hij destijds ongewenste avances maakte en haar heeft betast. De nu 80-jarige gaf daarop een statement uit dat hij het betreurt als hij iemand ongemakkelijk heeft gemaakt, en dat de situatie niet staat voor de man die hij is.

Tijdens het panel maandag vroeg Oliver onder meer of hij die verklaring genoeg vindt. Ook wond de presentator zich op over de formulering. "Het is wel een afspiegeling van wie je bent. Je hebt geen bewijs gegeven dat het niet is gebeurd. Er was een tijd waarin je je zo opstelde bij vrouwen."

Alhoewel de acteur volgens de aanwezige journalist in eerste instantie ongemakkelijk leek te worden van de discussie, opende hij die later zelf weer. Tijdens de verhitte woordenwisseling die volgde, vroeg Oliver mensen in het publiek die de ruzie filmden daarmee te stoppen.