Estelle Cruijff winnares Het Perfecte Plaatje

Estelle Cruijff is de winnares van het tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje. Estelle won de finale van het fotografieprogramma van medefinalist Giel de Winter met haar fotoserie die ze maakte in Peru.

Direct na de uitzending van de finale op RTL4, werd de tentoonstelling Het Perfecte Plaatje geopend in Museum Hilversum. Hoofdredacteur van National Geographic Traveler, Aart Aarsbergen, overhandigde aan Estelle het eerste exemplaar van het magazine, compleet met haar eigen fotoreportage. De tentoonstelling in het museum is tot en met 1 januari dagelijks te bekijken.

Humberto Tan won het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje. In de tweede reeks gingen Estelle Cruijff, Giel de Winter, Gordon, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Tygo Gernandt en Vivian Reijs de strijd met elkaar aan. Isa Hoes viel vlak voor de finale af. Monique Smit had al zo'n vermoeden dat Estelle het programma zou winnen. ''Ze heeft zo vaak de opdrachten gewonnen. Ik denk dat niemand dit van haar had verwacht", aldus Monique.

Finale in Peru

De finale speelde zich af in het Zuid-Amerikaanse Peru. Voor de eerste opdracht moesten de finalisten een parapanter in actie fotograferen voor de skyline van Lima. Hoewel Giel van StukTV daarvoor zelf de lucht in ging en een mooiere skyline van de Peruaanse hoofdstad in beeld bracht, had Estelle volgens de juryleden William Rutten en Cynthia Boll een betere actiefoto ingeleverd. Ze kreeg hiervoor een 8, terwijl Giel een 7 kreeg voor zijn compositie.

Voor de tweede opdracht maakten de finalisten portretfoto's van locals in de hippe wijk Barranco. Daar schoot Giel volgens de jury een ''ijzersterk portret'' van een Peruaan. Hij werd daarvoor beloond met een 8, Estelle kreeg een 7,5.

Voor de derde en beslissende opdracht reisden de finalisten naar de stad Cusco om tijdens een roadtrip een serie van drie foto's te maken voor National Geographic Traveler. Giel koos ervoor drie generaties te fotograferen. ''Wat een mooi gekozen thema, dit zijn echte mensen en geen toeristische attractie'', oordeelde de jury. De roadtripfoto's van Estelle, die met een 8 werden beoordeeld, waren volgens de jury een prachtig kleurenspektakel en geven een goede indruk van het landschap en hardwerkende inwoners van Peru.