voetbal
door anp
dinsdag, 12 december 2017 om 22:41
pec zwolle stopt zegereeks az1513115058
PEC Zwolle heeft voor eigen publiek de zegereeks van AZ gestopt. Een overwinning zat er voor de verrassende nummer vier van de eredivisie echter niet in. Het enerverende duel eindigde in 1-1.
Terell Ondaan (1-0) en Alireza Jahanbakhsh (1-1) kwamen in de eerste helft tot scoren. In de 88e minuut miste aanvoerder Bram van Polen namens de thuisclub op jammerlijke wijze een strafschop (hoog over).
Voor AZ, dat in de voorgaande vier eredivisieduels de nul hield, was het de eerste misstap na een serie van zeven overwinningen. De achterstand van de nummer twee uit Alkmaar op koploper PSV bedraagt nu vier punten. De Eindhovense ploeg kan de kloof vergroten tot zeven punten met winst woensdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.
Ajax neemt met een zege donderdag in het thuisduel met Excelsior de tweede plek over van AZ op basis van een beter doelsaldo.