‘Jay-Z moet aan krokodillen worden gevoerd’

George Zimmerman, de man die de zwarte Amerikaanse tiener Trayvon Martin doodschoot, heeft rapper Jay-Z met de dood bedreigd. Hij heeft gezegd de rapper 'in elkaar te willen slaan en te voeren aan krokodillen', meldt The Blast. Jay-Z is momenteel bezig met een filmproject over de dood van Martin. De filmcrew zou de familie van Zimmerman hebben lastiggevallen.

Trayvon Martin was 17 jaar toen hij werd doodgeschoten door George Zimmerman. De buurtwacht vond dat de tiener er verdacht uitzag en schoot hem na een handgemeen in de borst. Pas toen de zaak veel media-aandacht kreeg, werd hij aangehouden en voorgeleid. Hij werd in 2013 vrijgesproken. De protesten die daarop volgden, leidden tot de beweging Black Lives Matter.

De zesdelige serie van Jay-Z wordt gebaseerd op twee boeken: Suspicious Nation van NBC-verslaggever Lisa Bloom en het boek dat de ouders van Trayvon over hem schreven: Rest in Power. Het werk van Bloom gaat vooral over wat er gebeurde en misging in de rechtszaak tegen buurtwachter George Zimmerman, terwijl het boek van Sybrina Fulton and Tracy Martin ingaat op de jeugd van hun zoon en de nasleep van zijn dood.

The Weinstein Company maakt naast de docu ook een film over de moord op Trayvon. Volgens Variety waren er meer studio's geïnteresseerd om zijn verhaal naar het witte doek te brengen. De studio en Jay-Z zouden lange gesprekken hebben gevoerd met de ouders van de tiener, die vooral wilden dat het leven en de nalatenschap van hun zoon in ere werd gehouden.