The Bridge IV in première via streamingsite Lumière

Het vierde seizoen van de Zweeds-Deense hitserie The Bridge gaat in Nederland in première op de streamingsite van distributeur Lumière. Vanaf 2 januari is hier wekelijks, tegelijkertijd met de uitzending op de Zweedse en Deense televisie, een aflevering van de nieuwe reeks te zien. Pas als de serie helemaal is uitgezonden, zal The Bridge IV op dvd en blu-ray worden uitgebracht en op publieke zenders te zien zijn.

Dat maakte Lumière woensdag bekend. In de vierde reeks moet rechercheur Hendrik Sabroe de moord proberen op te lossen op de directeur van een migratiebureau in Kopenhagen. Zij is gestenigd onder de Sontbrug. Hij mist bij het onderzoek echter zijn collega Saga Norén (Sofia Helin) die in de vrouwengevangenis een straf moet uitzitten.

The Bridge geldt als een van de beste Scandinavische misdaadseries van de afgelopen jaren. In elk seizoen wordt een moordzaak opgelost die iets te maken heeft met de enorme brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. De vierde reeks telt acht afleveringen.

De eerste seizoenen worden in Nederland aangeboden via Netflix.