De opkomst van albino modellen in Afrika

Afro-Amerikaans supermodel Diandra Forrest is een opvallende verschijning op de Africa Fashion Week. Met het compleet ontbreken van al haar pigment in huid en haar is de New Yorkse die opgroeide in het voornamelijk zwarte deel van de stad The Bronx, wel gewend om op te vallen. En ze weet dat haar aanwezigheid op de Afrikaanse Fashion Week van het allergrootste belang is. In sommige landen in Afrika lopen albino's namelijk het gevaar ontvoerd of verminkt te worden. Hun ledenmaten zouden geheime krachten bezitten die gebruikt worden voor bepaalde rituelen. Ook worden ledenmaten van albino's gebruikt in bijvoorbeeld medicijnen tegen heksenkracht. Zuid-Afrikaans designer Jacob Kimmie was verkocht toen hij Diandra Forrest voor het eerst zag: 'Ze ziet er buitenaards mooi uit, ik moest en zou haar in mijn show hebben. Op dit moment is het heel erg in om een albino model in je show te hebben. Maar hopelijk is de impact van het werken met mensen die er heel anders uitzien zo groot dat het ook veranderingen op de lange termijn teweeg brengt.'

Bron(nen):   BBC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Diederdick

    Goed plan!

    Dus dat opent perspectieven voor zwaardere (lees niet anorexia) modellen? Zodat de impact van het werken met mensen die er niet uitgemergeld uitzien ook veranderingen brengen in de manier waarop mensen naar niet zo uitgehongerde rolmodellen kijken?
    En om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Goed zeg!!

    Wat is die mode-industrie ook altijd maatschappelijk betrokken hè?

Reacties niet toegestaan