Jack Wouterse over maagverkleining: “Ik zat diep in de problemen”

Acteur Jack Wouterse vertelde gisteravond bij RTL Late Night openhartig over de maagverkleining, die hij in 2015 onderging. Hij is inmiddels tientallen kilo’s afgevallen en bijna onherkenbaar.

Wouterse is dolblij dat hij de ingreep heeft ondergaan. “Ik loop weer 5 kilometer met mijn hond, dat is geweldig. Ik speel beter dan ooit. Op een gegeven moment was ik zo moe, zo kapot, te zwaar zijn sloopt je zo. Het was verschrikkelijk.”

De beslissing om over te gaan tot een maagverkleining was moeilijk. “Dat doe je niet zomaar. Ik had al dertig jaar geprobeerd af te vallen en dat lukt je niet dus er is wel wat aan de hand. Het is niet zo van dat doe je even tussendoor. Je zit behoorlijk ver in de problemen op een gegeven moment.”

Ook aan tafel zat journalist en schrijver Huib Stam die eveneens een maagverkleining onderging. Hij vindt dat de behandeling eerder moet worden ingezet. Nu mag het pas vanaf een BMI van 35. “Er moet meer begrip komen voor het feit dat bijna niemand kan afvallen door diëten. Als mensen echt heel zwaar worden, zit er niets anders op dan een maagverkleining.”

Wouterse beaamt dat en wijst nog op kinderen met overgewicht: “Soms zie je van die heel dikke kinderen op straat. Dan denk je: oh, wie helpt die kinderen nou? Als je niet geholpen wordt, dan wordt het steeds erger. Op een gegeven moment kun je jezelf niet meer helpen, want dan heb je dertig jaar lang een probleem gehad.”

Nog altijd is bijna de helft van de Nederlanders te zwaar. 13,9 procent heeft extreem overgewicht.

Bron(nen):   RTL Nieuws