Sesamstraat verliest zaak Happytime Murders

NEW YORK - Het bedrijf achter Sesamstraat, Sesame Workshop, heeft een kort geding verloren over de marketing van The Happytime Murders. De studio achter die muppetfilm mag de aankondiging 'No Sesame. All Street.' blijven gebruiken in de promotie.

The Happytime Murders, met onder meer Melissa McCarthy en Elizabeth Banks in de gelederen, wordt geregisseerd door Brian Henson, de zoon van The Muppets-bedenker Jim. In een trailer die onlangs verscheen, was onder meer een ejaculerende muppet te zien. De makers van Sesame Street waren er niet blij mee dat zij in de marketing van de film worden geassocieerd met het project en klaagden The Happytimes Murders' filmstudio STX aan.

Net als toen het nieuws van het kort geding bekend werd, reageerde STX ook na het oordeel van een rechter in New York weer middels advocaat 'Fred', die op bijgaande foto een muppet blijkt. "We zijn dol op Sesame Street en zijn uiteraard erg blij met het oordeel dat onderstreepte dat het altijd de intentie is geweest van STX om het erfgoed van eerdere creaties van The Jim Henson Company te eren en tegelijkertijd een duidelijke scheiding te maken tussen Muppets, Sesame Street-figuren en de nieuwe wereld die Brian Henson en zijn team hebben gecreëerd."