Mariah Carey wint rechtszaak van 2 miljoen

NEW YORK - De rechtszaak die het promotiebedrijf FEG Entretenimientos tegen Mariah Carey heeft aangespannen, is gedeeltelijk in het voordeel van de zangeres uitgevallen. De Zuid-Amerikaanse concertpromoter claimde recht te hebben op 3 miljoen dollar schadevergoeding van Mariah, voor het niet nakomen van een aantal afspraken. Twee miljoen voor laster, die ze veroorzaakt zou hebben met een tweet en 1 miljoen voor het niet door laten gaan van een aantal geplande concerten. Een rechter bepaalde woensdag dat Carey de 2 miljoen niet hoeft te betalen, omdat ze in de tweet 'slechts haar mening gaf die de promoters geen schade heeft toegebracht'. Dit meldt The Blast.

In eerste instantie was het Mariah zelf die het bedrijf aanklaagde omdat ze haar niet het vooraf afgesproken bedrag betaald zouden hebben, wat FEG weigerde nadat de zangeres haar Zuid-Amerikaanse shows afzegde. Hierop twitterde Mariah: "Ik ben er kapot van dat mijn shows gecanceld moesten worden. Mijn fans verdienen zoveel beter dan hoe een aantal van deze promoters ze behandeld hebben."

Hierop besloot het bedrijf in de tegenaanval te gaan en spande een zaak tegen de zangeres aan. Ondanks het mislopen van 2 miljoen dollar hoopt FEG nog wel op de 1 miljoen dollar voor het afzeggen van de shows. Mariahs zaak tegen de concertpromoter loopt ook nog steeds.