Stapje terug om bedreigingen na #sorryjohan

Bowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan 'homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres. In de Gaykrant vertelt hij dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden. Als hij op straat liep voelde hij zich niet meer op zijn gemak.

"Via Facebook kreeg ik berichten met verwensingen als aandachtzoekende kankerhomo, pisnicht en relnicht. Ik zou het alleen maar erger maken voor de homo’s in ons land. Dat ik het zou doen om BN’er te worden. Van homo’s kreeg ik reacties dat ik mijn bek moest leren houden en dat ik niet namens de gemeenschap aan het praten was. Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen…"

Jong reageerde ook op voetbalanalist Johan Derksen die op televisie stelde dat homo’s moeten ophouden te doen of het zo moeilijk is om uit de kast te komen. Volgens Jong had Derksen geen idee wat hij aanrichtte met die opmerking. Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo's mee te maken hebben.