Serena Williams mag strakke catsuit weer aan

Goed nieuws voor Serena Williams en haar vrouwelijke tenniscollega's. De Amerikaanse tennismoeder mag volgend jaar weer in haar catsuit op de baan verschijnen. Dat heeft de Women's Tennis Association bepaalt. Ook krijgen speelsters die bevallen zijn van een kind drie jaar een speciale ranking op de wereldranglijst, twee dingen die Serena niet had toen zij was bevallen van haar dochter Olympia in september 2017.

Williams, die zelf een succesvolle modelijn heeft, droeg de catsuit tijdens Roland Garros maar deed dit niet uit modisch oogpunt. Het pak bevorderde de doorstroming van haar bloed, wat nodig was nadat ze een aantal heftige complicaties na de geboorte had gekregen. Het leverde haar veel kritiek en bovendien een berisping op van de Franse officials. Nu is het reglement aangepast en mogen de dames leggings of compressiebroeken dragen 'zonder dat daar een rokje of jurk overheen gedragen wordt'.

Serena reageerde destijds rustig en respectvol op het besluit van de officials, maar kreeg online veel bijval van zowel vrouwen als mannen die het belachelijk vonden dat vrouwelijke speelsters per se een rokje aan moesten.