Van Karin Bloemen is 25 kilo weg

“Ik was zo klaar met dik zijn. Niet dat ik mezelf niet mooi vond, integendeel. Het is alleen niet mooi voor je knieën. Niet voor je rug, je nek, je alles.” En dus ging Karin Bloemen lijnen in een kliniek waar meer BN-ers komen en kreeg ze twee nieuwe knieën.  Ze vertelt erover aan het AD.

“In juli lag ik op de operatietafel voor twee nieuwe kunstknieën, in augustus begon ik met afvalkuren in Vlijmen, waar een reeks collega’s van me ook komt. Ik ben nu 25 kilo kwijt en als het hier bij blijft, ben ik een gelukkig meisje.”

Het afval geheim van Bloemen? “Een kliniek in Vlijmen. In Vlijmen helpen ze me met afvallen en voorkomen dat ik ga jojo’en. Je krijgt geen suikers, koolhydraten, vlees, vis, zuivel en fruit meer binnen. Wel: zakjes met hoogwaardig voedsel, op basis van proteïne. Van het ene zakje bak je een pannenkoekje, uit een ander zakje haal je brood of pasta. Dat combineer je met elke dag ‘s middags een salade en bij het avondeten groenten. In de eerste week ging er al 4 kilo af.”

“Ze is in het zuur gevallen, twitterde iemand. Dat vond ik geestig, maar tegelijkertijd moeten we natuurlijk niet doen alsof ik nu maatje 36 heb.”