Mooie Google Doodle voor Internationale Vrouwendag: “Vleugels geven vrijheid”

Google viert Internationale Vrouwendag met een inspirerende Google Doodle waarin dertien vrouwen aan het woord komen die op wat voor manier dan ook baanbrekend waren. De quotes worden vergezeld van kunstwerken van vrouwen uit de hele wereld.

“Voeten, waar heb ik ze voor nodig als ik vleugels heb om te vliegen,” schrijft Frieda Kahlo bijvoorbeeld. “Laat je nooit beperken door de beperkte fantasie van anderen,” laat de Amerikaanse astronaute Dr Mae Jemison weten. En de Russische dichteres Marina Tsvetaeva schrijft: “Vleugels geven vrijheid als ze wijd open staan om te vliegen. Zitten ze op je rug vast dan zijn ze een zware last.”

We vieren Internationale Vrouwendag jaarlijks op acht maart om vrouwen en alles wat zij bereikt hebben te eren, van politieke prestaties tot de strijd voor gendergelijkheid. De dag is ontstaan in 1908 toen vrouwen op 8 maart in New York voor het eerst staakten. Ze wilden betere arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.

In Nederland werd de dag voor het eerst georganiseerd in 1912. Tot op de dag van vandaag is het een belangrijke dag om stil te staan bij de gelijkheid tussen man en vrouw en bij de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen over de hele wereld.

Bekijk hier de Google Doodle.

Bron(nen):   The Independent