‘Huilende jongen’ van The Passion: ‘Mijn relatie was net uit’

Jonathan Belt (23)huilde tranen met tuiten, vol in beeld, tijdens The Passion. Het beeld ging viral, en was zelfs te zien bij talkshow M. Velen vroegen zich af wat de jongen zo raakte en wie hij is. Op de site van The Passion doet hij zijn verhaal.  “Eigenlijk was ik al vanaf het eerste moment dat ik Edwin Jonker zag geëmotioneerd. Ik zag hem meteen als Jezus – en dat was al heel intens. Het kwam keihard bij me binnen. Als dit verhaal nú zou spelen, zou het er zo uitzien! Dus toen hij op de kerktoren verscheen en ‘Je bent niet alleen’ zong raakte ik heel geëmotioneerd. Daar stond Jezus!

Misschien had ik die bemoediging die ik voelde ook wel even extra nodig. Iedereen voelt zich weleens alleen – ook ik. Maar sinds afgelopen maandag is mijn relatie van twee jaar uit. Dus het doet me veel om juist nu te realiseren dat God altijd bij me is.

Ik ben mijn hele leven al wel gelovig, maar sinds een aantal jaar zit ik op het Rotterdam IJE jongerenkoor. Daar zingen we veel christelijke liederen. Die nummers raken me door de teksten. Ik heb een groot inlevingsvermogen dus als ik zing ervaar ik de tekst. Dat beleefde ik ook bij The Passion. Ik heb groot bewondering voor de acteurs. Edwin was heel echt – ik zag Jezus echt in hem.  Sowieso vind ik het heel mooi om te zien met hoeveel respect de acteurs met het geloof omgaan. Het maakt mij dan niet uit of je gelooft of niet, als je maar respect hebt.”

 

Bron(nen):   The Passion