De echte reden waarom Meghan het land uit wordt gestuurd

Het Britse koninklijk huis heeft besloten dat prins Harry en Meghan na de geboorte van hun eerste kindje een paar jaar in Afrika gaan wonen, zodat ze wat rust krijgen en liefdadigheidswerk kunnen doen. Maar is dat wel de echte reden?

Het verhaal is dat de twee naar Afrika gaan, omdat ze zo van het continent houden en er goed werk kunnen doen. Tegelijkertijd zouden ze het Verenigd Koninkrijk gaan promoten en hebben ze geen last van de opdringerige Britse paparazzi. Volgens The Sunday Times vertellen ingewijden echter een andere reden. Het Britse koningshuis zou het glamourkoppel zoveel mogelijk buiten beeld willen hebben. Ze werden al ‘verbannen’ naar Windsor, maar dat zou niet genoeg zijn.

Meghan is zo populair dat de koninklijke familie vreest dat ‘zij groter wordt dan prinses Diana’. “Ze vrezen ervoor dat zij samen tot een heel eigen onderneming uitgroeien die zij niet meer onder controle kunnen houden,” klinkt het. Het koninklijke koppel krijgt wereldwijd te veel aandacht vinden de Britse royals en dus moeten ze weg, ver weg. “Want het werkt totaal niet om hen tot de orde te roepen.”

Daarnaast zou meespelen dat Harry en kroonprins William het de laatste tijd niet meer zo goed met elkaar kunnen vinden. Een paar jaar afstand zou de relatie ten goede komen. “Het is eigenlijk een beetje triest. Hun vrouwen kunnen niet met elkaar opschieten en de broers kunnen het niet meer samen eens worden,” aldus een bron. Een andere ingewijde zegt: “Op bepaalde manieren zou het William goed uitkomen dat zijn broer een paar jaar het land uit is en dat Meghan zo ver weg als mogelijk is.”