Buitenlandse pers over Duncan: “Spookachtig mooi”

Een sobere show, de muziek die spreekt en een sterke stem, ook de buitenlandse pers is onder de indruk van de Nederlandse songfestivalwinnaar. Duncan Laurence zorgde voor ‘het kippenvelmoment van dit jaar’, aldus The Guardian.

Het lied was “spookachtig mooi”, vervolgt de Britse kwaliteitskrant. “Laurence’s pakkende nummer was al een grote hit geworden op streamingdiensten sinds de release eerder dit jaar.” Ook down under komt de winst van Duncan niet als een verrassing. De Sydney Morning Herald schrijft: “Zijn lied is altijd favoriet geweest bij de wedkantoren. Zijn ballade heeft het goed gedaan bij de muziekverkopers sinds het werd uitgebracht.”

“Een piano, een lichtbron, een donkere achtergrond en een hypnotiserende stem. En meer niet”, klinkt het in Frankrijk. “Zijn staging is heel sober en daarmee een perfect contrast met andere deelnemers.” Ook Spaanse media loven de eenvoud van het Nederlandse optreden. “Laurence heeft besloten om, tegenover vuurshows, en allerlei verblindende effecten, zijn stem het woord te laten doen.”

Het Spaanse El País schrijft:“De intieme ballad ‘Arcade’, gespeeld door Duncan Laurence met een sobere enscenering, gaf de overwinning aan Nederland. Hij was ook de favoriet van de bookmakers, met een 45 procent kans.”

“Duncan Laurence zat zaterdagavond achter de piano en zong een ontroerende ballade over de pijnlijke kanten van liefde en een gebroken hart,” besluit het Duitse Bild.