Trump bemoeit zich persoonlijk met A$AP Rocky

De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich persoonlijk hard voor A$AP Rocky. De Amerikaanse rapper zit sinds begin deze maand vast in Zweden op verdenking van betrokkenheid bij mishandeling.

"Ik heb zojuist met Kanye West gesproken over de detentie van zijn vriend A$AP Rocky", twitterde Trump vrijdagavond. "Ik zal de zeer getalenteerde premier van Zweden bellen om te zien wat we kunnen doen om A$AP Rocky te helpen. Veel mensen willen graag dat dit snel wordt opgelost!"

Een snelle oplossing lijkt echter niet voor de hand te liggen. Vrijdag is het voorarrest van A$AP verlengd, hij zit nog tot zeker 25 juli vast. De rapper zou begin deze maand betrokken zijn geweest bij de mishandeling van twee mannen in Stockholm. Zelf zegt A$AP dat hij juist het slachtoffer was, het duo zou de rapper hebben lastiggevallen.

First Lady

Ook First Lady Melania Trump houdt zich inmiddels met de zaak bezig. Zij liet journalisten vrijdag weten samen te werken met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. "We hopen hem zo snel mogelijk thuis te krijgen."

Volgens A$APs manager zit de rapper onder 'inhumane' omstandigheden vast in Zweden. Het Witte Huis zou, onder druk van Kanye en zijn vrouw Kim Kardashian, al hebben gezorgd voor betere omstandigheden. Die berichten worden door de Zweedse autoriteiten echter tegengesproken in verschillende Amerikaanse media. Zij stellen dat het Witte Huis en Trump helemaal niets te zeggen hebben in Zweden.