‘Imanuelle Grives aangehouden voor drugshandel’

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is afgelopen weekend aangehouden op het festival Tomorrowland in de Belgische plaats Boom. Zij wordt verdacht van drugshandel omdat zij verschillende soorten drugs bij zich had, meldt De Gazet van Antwerpen.

Tijdens een huiszoeking op haar Airbnb-adres werden nog meer drugs gevonden. Het zou gaan om soft- en harddrugs "die de gebruikershoeveelheden overschreden", laat het Openbaar Ministerie in België aan de krant weten. Zij zou zeker tot vrijdag vast moeten blijven zitten.

Imanuelle's Nederlandse woordvoerder laat weten geen commentaar op de zaak te geven. Koen Vaneecke, de advocaat van Imanuelle, zegt dat de actrice bezig was met de voorbereidingen voor een nieuwe rol en dat het drugsbezit daar mee te maken zou hebben. ,,Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol. Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereiding van een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen.’’

De 34-jarige Grives maakte haar debuut in de speelfilm Alleen maar nette mensen. Sindsdien was zij onder meer te zien in Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. Ook deed de actrice mee aan Wie is de mol?.