Wat we weten van Jeffrey Epstein

Op 8 juli beschuldigden federale aanklagers financier Jeffrey Epstein van mensenhandel en van samenzwering om die mensenhandel te plegen. De aanklacht : "In de loop van vele jaren heeft Jeffrey Epstein, de beklaagde, tientallen minderjarige meisjes seksueel uitgebuit en misbruikt in zijn huizen in Manhattan, New York en Palm Beach, Florida, en andere locaties."

Het document merkte ook op dat "om de aanvoer van meisjes in stand te houden en te vergroten, Epstein sommige meisjes eerste misbruikte en hen vervolgens betaalde om andere meisjes te rekruteren." De aanklager zegt dat hij meisjes vanaf 14 jaar seksueel heeft misbruikt.

Hoewel Epstein rijk leek te zijn, en in een enorm herenhuis woonde,  was de bron van zijn geld onduidelijk. Hij wordt miljardair genoemd, maar volgens Forbes is dat zeer de vraag.

In 2008 werd Epstein schuldig bevonden aan prostitutie waarbij een minderjarige betrokken was , en werd hij veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Hij zat 13 maanden, maar alleen 's nachts, want overdag mocht hij gewoon aan het werk op zijn eigen kantoor. Waaraan hij dat privilege te danken had is duister.

Epstein ging na zijn vrijlating op de oude voet door en ontwikkelde het verlangen om onsterfelijk te worden door zijn DNA te verspreiden onder mooie jonge vrouwen. Hij zou ook van plan zijn geweest zich te laten invriezen, zodat latere generaties ook nog iets aan hem hadden.

Hij ging om met politici en beroemdheden. Na het nieuws van zijn recente arrestatie zei Trump dat hij de afgelopen jaren afstand heeft genomen van Epstein. 'Ik had ruzie met hem,' zei de president volgens de New York Times . 'Ik heb hem al 15 jaar niet gesproken. Ik was geen fan van hem" Misschien is dat waar, misschien ook niet. Bill Clinton kende hem na de arrestatie ook ineens nauwelijks meer, terwijl Epstein in het Witte Huis kwam toen Clinton president was.

Epstein had ook vriendschapsbanden met prins Andrew, de zoon van koningin Elizabeth. 

Bron(nen):   Town an Country