Advocaat: Grives bereidde zich écht voor op rol

Beroemd
door anp
maandag, 22 juli 2019 om 23:09
advocaat grives bereidde zich echt voor op rol1563830705
De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is afgelopen weekend gearresteerd op het Belgische festival Tomorrowland voor drugsbezit. Volgens haar advocaat had de 34-jarige Vechtershart-ster de middelen bij zich om zich voor te bereiden op een acteerrol.
"Ik vond het eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal", erkent Koen Vaneecke maandagavond. "Maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is."
De actrice is voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijft voorlopig tot vrijdag vastzitten. "We hopen maar dat de rechter haar verhaal ook aannemelijk vindt. We moeten eerst vrijdag afwachten, maar hopelijk zal het straks allemaal meevallen." Grives maakte haar debuut in de speelfilm Alleen maar nette mensen. Sindsdien was zij onder meer te zien in Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. Ook deed de actrice mee aan Wie is de mol?
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries stelde eerder op dat avond het verhaal van Grives "niet geloofwaardig te vinden. Er is niets waaruit blijkt dat haar verhaal klopt."