Ali B: Mijn geluk hangt niet af van wat anderen zeggen

Beroemd
door anp
zaterdag, 13 november 2021 om 9:51
ali b mijn geluk hangt niet af van wat anderen zeggen1636793554
Dat er in de Videoland-documentaire over zijn leven ook flink wat kritiek op zijn persoon wordt geuit, is voor Ali B geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. In een interview met De Telegraaf zegt de rapper zaterdag dat het hem niet kwetst en het in sommige gevallen zelfs leerzaam is.
"Confronterend, maar mijn geluk hangt niet af van wat zij zeggen, het kwetst me niet", zegt Ali B (40). In de documentaire wordt hij volgens de krant onder meer 'gelijkhebberig, chagrijnig, dominant, een ruziezoeker en een hyena' genoemd. "Ik ben wat ik vandaag beslis dat ik wil zijn en dat is dat wat ik ben. Niet wat een ander van me zegt", zegt Ali daarop. Soms kan hij er zelfs van leren, zegt hij. "Ik ben bovengemiddeld direct en dat dat niet altijd in dank wordt afgenomen is leerzaam. Nu zeg ik het vriendelijker of ik zeg niks en ga verder met mijn leven."
Dat vrienden en vijanden zich op deze manier over hem dúrven te uiten, zegt volgens de artiest ook wel iets. "Het mooie is dat vriend en vijand zich veilig genoeg voelen om open over negatieve ervaringen met mij te kunnen praten. Dat stukje hield ik voor mezelf. Door hen dit te laten vertellen, stel ik me kwetsbaar op."
Fans van de rapper, programmamaker en The Voice-coach leren Ali B dit jaar via verschillende kanalen van een andere kant kennen. Behalve de genoemde documentaire op Videoland is er ook een door hem geschreven zelfhulpboek, de Ali B-methode. "Persoonlijke ontwikkelingsboeken van Nederlandse voorbeelden zijn er weinig. Als iets er niet is, ligt daar voor mij de uitdaging. Ik vind het leuk om de lessen die ik van mijn fouten geleerd heb, te delen. Ik praat graag vanuit mezelf, hoe ik dingen heb opgelost."