Bart Chabot: ik heb tijd vermorst op tv

Beroemd
door anp
vrijdag, 26 september 2014 om 8:52
bart chabot ik heb tijd vermorst op tv1411714576
Schrijver Bart Chabot viert vrijdag zijn zestigste verjaardag. 4 jaar geleden werd bij hem een goedaardige tumor in zijn hoofd ontdekt. Sinds de tumor succesvol is bestraald, heeft hij minder geldingsdrang dan voorheen. "Ik ben doorgeslagen in mijn behoefte aan erkenning. Ik heb lang gedacht dat het iets betekende om BN'er te zijn, maar niets is zo vergankelijk als televisieroem", vertelt hij in de Volkskrant.
Chabot wil zich de komende tijd vooral op het schrijven storten. "Televisie is een leuk medium en je kunt er veel mensen mee bereiken, maar roem is niet voor eeuwig. Ik ben nu Bart Chabot de schrijver, niet meer het manusje van alles dat ik was. Ik heb te veel tijd vermorst op televisie."
In 2013 verscheen zij debuutroman Triggerhappy. En dat belooft niet zijn laatste te zijn. "Mijn doel is om vijf romans te schrijven. Daar werk ik hard aan, de vijfde roman wordt een symfonie, een autobiografie die bestaat uit meerdere delen. Ik gebruik de eerste vier romans om mezelf op te werken naar het niveau van de vijfde."
Achter de schrijftafel ervaart hij meer vrijheid dan op de bühne. "Tijdens een optreden kan ik bijna niet improviseren, want dan wordt de lichtman helemaal gek. Alles staat vast. Bij het schrijven heb ik de volledige vrijheid. Ik creëer mijn eigen universum, speel voor God." Zijn doel is daarom om de komende tijd veel te schrijven.